Guida passo passo a Preparare Veloce Peperonata
Peperonata. La peperonata è un gustoso contorno saporito, è perfetto per accompagnare svariati secondi piatti estivi e può essere servita calda o fredda! Peperonata or Sautéed Peppers and Onions - Italian bell pepper, onion, tomato sauté, with garlic, ground oregano, and fresh basil. Peperonata is a recipe for sweet bell peppers, onions, tomatoes and garlic Learn how to make classic Italian peperonata.
Peperonata is mostly viewed as a simple but flavorful accent dish frequently served alongside hardy meats and poultry. It is far more versatile, used as a topping for bruschetta, flatbread, crostini. A recipe for Peperonata sent in by Concetta Tortella from Carmagnola, Italy Specials September There are many recipes with these vegetables, among which the most popular is the "Peperonata". You can cook Peperonata using 6 ingredients and 5 steps. Here is how you achieve it.
Ingredients of Peperonata
- Prepare 5 of peperoni.
- It's 5 of pomodori maturi.
- Prepare 2 of cipolle di Tropea.
- Prepare Q.b. of olio EVO.
- Prepare qualche of fogliolina di basilico.
- You need Q.b. of sale.
Dai un'occhiata anche a queste Peperonata! Bell peppers, potatoes, capers, and tomatoes simmer until soft in this flavorful Italian peperonata that's really easy and fun to make. A rustic Southern Italian dish traditionally from Calabria, made of stewed pepper with tomatoes, onions and herbs, peperonata Calabrese showcases the beauty of. The main ingredients: fresh sweet peppers, ripe tomatoes and pungent red onions.
Peperonata instructions
- Lava e taglia i peperoni a listarelle, dopo averli puliti dai semi e dai filamenti interni. Lasciali scolare. Lava bene i pomodori e tagliali a pezzetti..
- Taglia le cipolle e falle rosolare con dell’olio evo in una padella capiente. Appena le cipolle saranno appassite, aggiungi i peperoni e fai cuocere per una decina di minuti..
- Trascorso questo tempo aggiungi i pomodori, il basilico, il sale e, se ti piace, anche un pizzico di pepe..
- Copri con un coperchio e fai cuocere per circa un' ora, girando con un cucchiaio di legno di tanto in tanto. (Se occorre aggiungi un pochino di acqua).
- Versa in un bel piatto da portata e servi come contorno, oppure come #piattounico con pitta o pane abrustolito. La peperonata è ottima anche fredda..
Like potatoes and tomatoes, sweet peppers came to Italy from the New World in the second. 'Peperonata'. A southern Italian mixture of peppers, eggplant, and potatoes with tomato and basil. Peperonata or Italian Bell Pepper Stew is a traditional Italian summer recipe that you can find on Still, it has its origins in the southern part of the country. You can serve the Peperonata as a side dish. La peperonata è uno tra i più classici contorni estivi.
Rating: 100% based on 788 ratings. 5 user reviews.
Richard McNeil
Thank you for reading this blog. If you have any query or suggestion please free leave a comment below.
0 Response to "Guida passo passo a Preparare Veloce Peperonata"
Post a Comment