Ricetta di Ultimate Vitello tonnato!!
Vitello tonnato!!. Vitello Tonnato: originale vs. gourmet con Matteo Baronetto e l'Osteria Antiche Sere. Vitello Tonnato. Соус из тунца с индейкой. Шеф-повар Василий Емельяненко. Vitello Tonnato. Телятина под соусом из тунца.
It is served chilled or at room temperature, generally in the summertime. Vitello Tonnato is a kind of 'surf and turf' from the north-eastern region of Piemonte. As a child, I spent several magical summers there at my uncle's house, cycling through seemingly endless fields of maize and picnicking in the hills around Asti. You can cook Vitello tonnato!! using 13 ingredients and 6 steps. Here is how you achieve that.
Ingredients of Vitello tonnato!!
- You need 1 kg of girello per tonnato.
- Prepare 1 of cipolla.
- It's 1 gambo of sedano.
- Prepare 1 of carota.
- It's 250 gr of maionese.
- You need 120 gr of tonno sott'olio.
- You need 3 filetti of acciuga.
- It's 1 cucchiaino of capperi sotto sale+qualcuno per la decorazione.
- You need 1 of dado.
- You need of Strumenti:.
- You need of Pentola ovale per arrosti.
- Prepare of Spago da cucina.
- It's of Frullatore.
It was at one such picnic that I first tried this dish. Another northern Italian classic, vitello tonnato, or vitel tonnè in local dialect, is a filling Piedmontese entrée made with white wine-marinated and tender-boiled veal smothered in a velvety tuna, anchovy, and caper sauce. It is traditionally served garnished with capers, parsley, anchovies, and lemon slices. In Scott Conant's version of vitello tonnato, succulent chilled veal is smothered in a tangy, creamy sauce made with canned tuna, egg yolks, anchovies.
Vitello tonnato!! instructions
- Prendete il vostro girello e lo legate bene con lo spago da cucina..
- Sbucciate la cipolla e tritatela. Pelate la carota e riducetela a dadini con il gambo di sedano. Mettete tutto in una pentola capiente, coprite di acqua e portate a bollore con un pizzico di sale..
- Fate cuocere per un’ora e mezza dal momento del bollore, quindi spegnete e lasciate raffreddare la carne (se avete tempo fatela raffreddare nella stessa acqua di cottura)..
- Quando la carne sarà fredda tagliatela a fette (se risulta tenera potete tagliare anche delle fette in po’ più spesse), mettetela in un piatto da portata e copritela con la salsa preparata..
- Preparate la salsa. Mettete nel frullatore il tonno sgocciolato a pezzetti, i filetti di acciuga, i capperi dissalati e la maionese e frullate fino ad ottenere un composto piuttosto liquido, liscio ed omogeneo..
- Conservate in frigorifero. Prima di servirlo, completate il vostro vitello tonnato decorando il piatto con qualche cappero..
Vitello Tonnato. this link is to an external site that may or may not meet accessibility guidelines. Vitello tonnato (vitello = veal, tonno = tuna, tonnato = refers to the style of cooking or preparation) is a perfect dish for this sort of occasion. It can be prepared the day before or assembled in the morning to allow the flavours to combine. A classic Italian "surf & turf" dish, originally from the Piedmonte regio in the North of Italy. Costolette Di Vitello alla Capricciosa (Veal Chop.
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Richard McNeil
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